Tavaink

A tavak völgyzáró gátjai 1992-ben készültek, a mostani korona szintnél jóval alacsonyabban. A Bakonycsernyei Horgász Egyesület is ebben az évben alakult. A 90-es években, ahogy nőtt a horgászható vízfelület, úgy gyarapodott az egyesület taglétszáma is. 2006-ra 170 felnőtt 26 ifi tagja lett az egyesületnek, évente mintegy 60-70db gyermekjegyet értékesítünk.
Az 1-es, alsó tó 2 hektár.  Felső része sekély, náddal, sással tagolt. A gát előtti 2,5-3m mély víz szinte akadómentes. 2004-ben a tó iszaposabb, felső vége ki lett kotorva. Azóta ponty, kárász, keszeg és csuka lett telepítve.  Csukára a 2006-os évben tilalom van.

A 2-es, felső tó horgászható vízfelülete 6 hektár. A gát előtti víz 3-3,5m mély akadómentes. A tó felső kétharmadán sok látható akadó található, jó búvóhelyet nyújtva a halaknak. A halállomány fő hala a ponty, de szép számmal található ragadozó hal is, főleg süllő, de szép csukák és balinok is lakják a tavat. 2006. júniusában mintegy 3,5q afrikai harcsa lett telepítve. Sajnos a dévérkeszeg mellett a törpeharcsa is megjelent a felső tóban.

Mindkét tó partja részlegesen náddal,sással benőtt. A legtöbb horgászhelyet ezek között alakítottuk ki. Az időjárás szélsőségeit enyhítendő 20 náddal fedett esőbeállót is építettünk, asztallal paddal.

Hozzászólások lezárva.